11 mai 2010

Prajitura cu foi de napolitana


A trecut mult de cand nu am mai scris vreo reteta. Si asta nu pentru ca nu am mai facut prajituri :)
Recent am facut o prajitura cu foi de napolitana pe care o stiam de mult de la o prietena E usor de facut, delicioasa si de post (daca se inlocuieste untul cu margarina).
Aveti nevoie de:
- un pachet foi de napolitana;
- 200g zahar;
- 4 lg cacao; 4 lg miere;
- 250g nuca macinata (prajita in prealabil);
- un pachet unt (sau margarina);
- esenta de rom
Se ard 2 lg zahar si se adauga o cana de apa. Se pun apoi 4 linguri cacao, 4 linguri miere, un pachet unt, esenta de rom si nuca macinata.
Compozitia astfel obtinuta se fierbe pana "nu mai cade de pe lingura" (ca la dulceata). Atentie: nu fierbeti exagerat de mult, deoarece nu o mai puteti intinde apoi pe foi.
Foarte repede se intinde compozitia pe foile de napolitana si se preseaza foarte bine. Deasupra se poate pune glazura de caramel sau ciocolata. (in poza lipseste glazura. :( )
Incercati-o si nu ezitati sa imi scrieti criticile :P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu