30 aprilie 2012

"Bomboane" cu ciocolată, biscuiți și cocos


Aceste "bomboane" le-am făcut la ziua fetiței mele Arabela. Cum la școală nu au voie cu alune, nuci sau migdale, din cauza diverselor alergii :( ..... m-am gândit la o combinație de biscuiți, ciocolată și nucă de cocos. Cei cărora nu le place nuca de cocos, o pot înlocui cu fulgi de migdale sau alune măcinate. Rețeta este asemănătoare tradiționalului salam de biscuiți, doar ca eu am adăugat și ciocolată cu lapte în compoziție. Ies mult mai bune.

Pentru cca. 30 bucăți aveți nevoie de:
- 2 pachete biscuiți cu vanilie (sau preferații voștri) 
- 4 linguri cacao
- 150 gr unt (margarină)
- 100 gr zahăr 
- o fiolă esență rom
- 200 ml apă
- 100gr nucă măcinată și/sau migdale prăjite (opțional).
- 150gr ciocolată lapte sau ciocolată neagră
- nuca de cocos pentru ornat ~ 150gr
Fierbeți apa cu zahărul până acesta se topește. Adăugați puțină sare ( nelipsita sare în bucate :)). Puneți apoi untul și amestecați până se omogenizează. Pe rând puneți apoi, amestecând continu cacaua, bucățile de ciocolata și esența de rom. Când ciocolata s-a topit închideți focul și adăugați apoi biscuiții sfărâmați în bucăți cât mai mici..... și 100gr nucă măcinată si/sau migdale prăjite (opțional).
Amestecați până obțineți o compoziție consistentă. Dacă vi se pare ca e prea moale, mai adăugați puțini biscuiți - nu prea multi, deoarece după ce se răcesc bomboanele se mai întăresc ... mai ales ca au ciocolată și cacao în compoziție. Aceste "bomboane" se țin la frigider până le serviți.
Formați biluțe potrivite din compoziție - de dimensiunea unei mingi de ping-pong si le "tăvăliți" prin nucă de cocos. Compoziția trebuie sa fie călduță pentru ca fulgii de cocos să se poată lipi bine.
Le așezați în hârtiuțe mici de mufins colorate.  

Să aveți o luna frumoasă si călduroasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu